maanantai 11. huhtikuuta 2011

Tortilla española

Himo tähän ruokaan jäi Espanjassa asuessa, siellä tämmösiä sai valmiina joka kaupasta. Vaikka en valmisruokaa oikein suosikkaan nää oli kyl tosi maukkaita. Ja nyt vihdoin oon keksinyt miten sällaisen saa tehtyä kotona! Tässä ohjeessa oon käyttänyt pakaste peruna-sipulisekoitusta, koska olen niin laiska kuorimaan ja pilkkomaan perunoita ja niiden pehmentämiseen paistamalla sopiviksi menisi ikuisuus. Joten olen havainnut tämän taktiikan tuottavan suunnilleen oikeanlaista espanjalaista perunamunakasta elikkä tortillaa

½ pussia peruna-sipulisekoitusta pakkasesta (mielellään sulatettuna)
4 munaa
mausteita
Koskenlaskijaa/salamia/juustoraastetta
oliiviöljyä

Ekaksi reilusti oliiviöljyä pannulle ja perunat siihen paistumaan. Paistetaan niitä siihen asti kunnes ne pehmenee ja vähäsen ruskettuu. Sillä välin vatkataan vähäsen munia rikki ja mausteet sinne sekaan. Sitten lisätään pannulle Koskenlaskijan ja salamin palaset tai juustoraaste ja kaadetaan munaseos siihen päälle. Annetaan paistua miedolla lämmöllä (3) ehkä 10 minuuttia.

Kun paistos alkaa näyttää vähän ruskealta alapuolelta tehdään taikatemppu, joka on helpompaa kuin uskoiskaan. Liutetaan munakas lastan avulla kattilan kannen päälle, laitetaan paistinpannu ylösalaisin siihen päälle ja käännetään oikein päin. Paistellaan vielä muutama minuutti, kunnes näyttää valmiilta toiseltakin puolelta. Paloitellaan muutamaan osaan ja herkuttelemaan!

2 kommenttia:

  1. Mitä mausteita käytit tähän? Tuliks siitä yhtä hyvää ku aito tortilla Espanjassa? Mäkin oon kokeillu noilla perunasuikaleilla joskus.

    VastaaPoista
  2. Pippurisekotusta, paprikaa ja aromisuolaa muistaakseni, joskus oon laittanu oreganooki.. Tuli kyl iha aidon veroinen!!

    VastaaPoista