keskiviikko 3. elokuuta 2011

Tulipalokeitto á la Riitta

Tämän ohjeen sain ystävältäni ja sitten vähän googlasin netissä ja sovelsin omien mieltymysteni mukaan ja siitä tuli tällä tavalla erittäin maukasta. Alkuperäiseen ohjeeseen kuuluu ainakin yksi sipuli, mutta mielestäni tämä on erittäin hyvää ilmankin.

400g naudanlihasuikaleita
5 kynttä marinoitua valkosipulin kynttä
5 paprikaa (mielellään monen värisiä)
2 purkkia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
noin 1 l  tai pari tölkillistä vettä (käytin papujen tölkkiä mittana)
2 liha-juures liemikuutiota
½ dl ketsuppia
chilikastiketta oman maun mukaan (tällä kertaa käytin makeaa chili-ananaskastiketta vajaan desin verran)
2 dl ruokakermaa
1 dl tacodippiä turkkilaiseen jugurttiin tehtynä (oli jäänyt jääkaappiin, voi käyttää myös smetanaa tms)

Paistetaan lihat öljyssä pannulla. Freesataan paprikat ja valkosipulit öljyssä kattilassa. Kun ne alkavat pehmetä sopivasti lisätään sekaan liha, pavut liemineen, vesi ja liemikuutiot. Keitellään puolisen tuntia. Halutessaan voi laittaa 2-3 rkl Maizenaa jos haluaa tästä täyteläisempää, mutta itse jätin väliin tällä kertaa. Sen jälkeen lisätään ketsuppi, chilikastike, kerma ja dippi. Keitellään vielä kymmenisen minuuttia ja nautiskellaan! Valmiiseen ruokaan voi laittaa raejuustoa tai turkkilaista jugurttia ja lisää chilikastiketta jos kaipaa lisää sitä tulipaloa suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti